Inicijativa za pomoć župi

Poštovani i dragi župniče, poštovana i draga braćo i sestre u Kristu,

javljamo se u Velikom tjednu, punom i naše osobne i zajedničke muke. Ovo je razdoblje u kojem se zbog pandemije Covida 19 i za naš grad i našu župu, zbog teških razornih posljedica potresa ne možemo i ne smijemo viđati.

Tijekom ovog izuzetno teškog razdoblja još se intenzivnije susrećemo pred Bogom u molitvi klanjanja, zahvale, prošnje, međusobnog zastupanja i blagoslivljanja. Zajedno smo, iako u vlastitim domovina (nažalost mnogo je naših župljana i župljanki koji to više ne mogu)u duhu i za vrijeme molitve krunice i svete mise. No, ne u našoj potresom teško oštećenoj voljenoj župnoj crkvi, nego pred televizijskim ekranima. Bogu hvala za tu mogućnost.

U razgovoru o pomoći osiguranja aktivnosti naše potresom teško pogođene župe, nas nekolicina župljana i župljanki, osmislilo je zajednički prijedlog za potporu našoj župi, a time i našoj Crkvi. Predlažemo da milodare koje bismo darovali za vrijeme nedjeljnih i blagdanskih misa uputimo na račun naše župe za redovno servisiranje komunalnih troškova i kao potporu za obnovu i zahvalu za sve što Bog na razne načine u Crkvi za nas čini.

Proći će pandemija zahvaljujući naporima onih koji upravljaju našom domovinom i nama koji surađujemo s njima. Proći ćemo svi zajedno kroz ovo trpljenje. To nam jamči pogled na raspetog i uskrslog Gospodina. Zato neizmjerna hvala ljubavi nebeskog Oca, ali i osobnom i zajedničkom ljudskom sudjelovanju u njezinom očitovanju. Tako se nadamo zajedništvu koje ćemo još snažnije razvijati u našoj župi kroz molitvu, župske aktivnosti i poslane milodare.

Što se naše osobne i zajedničke aktivnosti tiče, osim molitve, predlažemo dva načina davanja milodara (u iznosu koji i inače dajemo ili više, ako smo u mogućnosti):

  1. Mjesečno slanje na bankovni račun župe
  2. Za vrijeme (nedjeljnog) obreda i misnog slavlja u kojem sudjelujemo (televizijski prijenos, radio, Internet) u posudicu svaki odvojiti milodar. Kad prođe vrijeme u kojem se nužno moramo društveno odvajati  (tkz. socijalna distanca) predajmo svoju kuvertu s milodarima župniku.

 

Sretan i blagoslovljen Uskrs našem dragom župniku Josipu i svim dragim župljanima župe svetog Šimuna i Jude Tadeja u Markuševcu!

S poštovanjem župljani:

Stipo i Ljiljana Pilić, Ivica Đukić, Pavao Bator, Marica Hadžić, Ika i Mirko Tupek, Mirjana Marković, Ana Punčec, Ljiljana i Veljko Latinčić, Marijan Mučnjak,  Đurđica Fučkan, Lidija Molnar, Lidija Udovčević, Ljubica Korman, Marija Ilinić, Ljubica Janković, Grgo Pilić, Snježana Trbara, Snježana Turkalj, Lidija Kralj

 

 

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!