Inicijativa za pomoć župi

Poštovani i dragi župniče, poštovana i draga braćo i sestre u Kristu,

javljamo se u Velikom tjednu, punom i naše osobne i zajedničke muke. Ovo je razdoblje u kojem se zbog pandemije Covida 19 i za naš grad i našu župu, zbog teških razornih posljedica potresa ne možemo i ne smijemo viđati.

Tijekom ovog izuzetno teškog razdoblja još se intenzivnije susrećemo pred Bogom u molitvi klanjanja, zahvale, prošnje, međusobnog zastupanja i blagoslivljanja. Zajedno smo, iako u vlastitim domovina (nažalost mnogo je naših župljana i župljanki koji to više ne mogu)u duhu i za vrijeme molitve krunice i svete mise. No, ne u našoj potresom teško oštećenoj voljenoj župnoj crkvi, nego pred televizijskim ekranima. Bogu hvala za tu mogućnost.

U razgovoru o pomoći osiguranja aktivnosti naše potresom teško pogođene župe, nas nekolicina župljana i župljanki, osmislilo je zajednički prijedlog za potporu našoj župi, a time i našoj Crkvi. Predlažemo da milodare koje bismo darovali za vrijeme nedjeljnih i blagdanskih misa uputimo na račun naše župe za redovno servisiranje komunalnih troškova i kao potporu za obnovu i zahvalu za sve što Bog na razne načine u Crkvi za nas čini.

Proći će pandemija zahvaljujući naporima onih koji upravljaju našom domovinom i nama koji surađujemo s njima. Proći ćemo svi zajedno kroz ovo trpljenje. To nam jamči pogled na raspetog i uskrslog Gospodina. Zato neizmjerna hvala ljubavi nebeskog Oca, ali i osobnom i zajedničkom ljudskom sudjelovanju u njezinom očitovanju. Tako se nadamo zajedništvu koje ćemo još snažnije razvijati u našoj župi kroz molitvu, župske aktivnosti i poslane milodare.

Što se naše osobne i zajedničke aktivnosti tiče, osim molitve, predlažemo dva načina davanja milodara (u iznosu koji i inače dajemo ili više, ako smo u mogućnosti):

  1. Mjesečno slanje na bankovni račun župe
  2. Za vrijeme (nedjeljnog) obreda i misnog slavlja u kojem sudjelujemo (televizijski prijenos, radio, Internet) u posudicu svaki odvojiti milodar. Kad prođe vrijeme u kojem se nužno moramo društveno odvajati  (tkz. socijalna distanca) predajmo svoju kuvertu s milodarima župniku.

 

Sretan i blagoslovljen Uskrs našem dragom župniku Josipu i svim dragim župljanima župe svetog Šimuna i Jude Tadeja u Markuševcu!

S poštovanjem župljani:

Stipo i Ljiljana Pilić, Ivica Đukić, Pavao Bator, Marica Hadžić, Ika i Mirko Tupek, Mirjana Marković, Ana Punčec, Ljiljana i Veljko Latinčić, Marijan Mučnjak,  Đurđica Fučkan, Lidija Molnar, Lidija Udovčević, Ljubica Korman, Marija Ilinić, Ljubica Janković, Grgo Pilić, Snježana Trbara, Snježana Turkalj, Lidija Kralj