Naše kapelice

 

Kapelica Srca Isusova    

Gradnja ove kapelice okružene lipama započela je prije sto godina u Sitarima, a kapela je završena i blagoslovljena 1907.Proštenje je u nedjelju iza blagdana OLYMPUS DIGITAL CAMERASrca Isusova.

Saznaj više


Kapelica Srca Marijina  

kapela-srca marijinasagrađena je 1930.g. u naselju Bačun. Zbog zuba vremena Kapelica_srca_Marijina_Bacunizgrađena je nova kapelica. Kapelica stoji na istom mjestu kao i stara. Posvećena je 6. lipnja 2010 godine. Proštenje je u nedjelju iza blagdana   Srca Isusova. Slike ispod prikazuju staru kapelicu (lijevo) i novu, na dan posvećenja (desno).   


Kapelica Sv. Križu i Ivanki Molla   

U nasKapela_svkrizu_ivankimoli2elju Markuševečki Popovec sagrađena je na mjestu starog križa krajputaša iz 1931. g. još jedna kapela. kapela_svivanke_mole03Kapela je posvećena Sv. Križu 1974. g. U nedjelju 10. srpnja 2005 kapela je dobila i zaštitnicu Sv. Ivanku Molla.


  Kapelica Sv. Vidu

Kapelica posvećena Sv. Vidu sagrađena je 1932. g. u naselju Markuševečka Trnava. U kapeli se časti i kip Sv. Lovre kojem je proštenje 10. kolovoza te kip Sv. Ivana Krstitelja kojem je proštenje 24. lipnja, a lijevi zid kapele krasi kip Marije. kapelica_svvid_trnava01