6. sjednica Župnog pastoralnog vijeća

U ponedjeljak, 30. rujana 2019. održana je 6. sjednica Župnog pastoralnog vijeća.

Središnja točka ovog zasjedanja bila je donošenje Pastralnog plana za započetu pstoralnu godinu.  Lista redovitih i izvanrednih događanja je poduža (vidi: Pastoralni plan za 2019.-2020. ). Određena događanja su već godinama definirana i prisutna, dok druge stvari teško zaživljavaju i traže ustrajnost u njihovu uvođenju i provođenju.

Također, sa žalošću je konstatirano da se premalo župljana želi  aktivno uključiti u župni pastoral. Želja Pastoralnog vijeća je da se župljani angažiraju u vjeronauku djece,  vođenju mješovitog i dječjeg zbora, animiranju obiteljske zajednice, sviranju orgulja u crkvi. Posebno bi dobro došli svi koji imaju neka tehnička znanja za održavanje crkve i uređaja koji se u crkvi koriste.

Ove godine Šimunje slavimo u ponedjeljak, 28. listopada. Trodnevnicu i svečanu sv. misu u 18:30 sati na sam blagdan predvodit će fra Dejan Lecić, kapucin – mladomisnik, dok će na misu u 11 sati biti pozvana školska djeca.

Na svetkovinu Svih Svetih svete mise će biti po  nedjeljnom rasporedu a molitva na groblju i blagoslov bit će u 16. sati.

Župa sv. Šimuna i Jude Tadeja Zagreb-Markuševec