Slavlje prve pričesti u Markuševcu

U Pismo kardinala Bozanića o liturgijskim slavljima tijekom pandemije i o životu Nadbiskupije nakon potresa od 12.5.2020. u broju 7. Upute o liturgijskim slavljima o Slavlju prve svete pričesti stoji:

Župnicima se povjerava da u ovim okolnostima, u dogovoru s roditeljima, razmotre najprikladnije vrijeme i najbolji način slavlja prve svete pričesti u svojim župama. Pazeći na odredbe koje su dane za slavlje euharistije glede epidemije, uz pisanu suglasnost roditelja prvopričesnika, ta se slavlja mogu organizirati po skupinama; mogu biti u danima prije ljeta, kao i u ljetnim danima, odnosno početkom jeseni. Ovisno o broju kandidata, župnici će donijeti odluku hoće li se slavlje organizirati na otvorenom prostoru ili u crkvi. Različite su mogućnosti i okolnosti u pojedinim župama. S tom sviješću, neka se uvijek ima u vidu važnost toga dana za djecu i obitelji. Poželjno je da se svećenici u dekanatima međusobno dogovore te usklade i vrijeme i način.

Budući da u Markuševcu, kao posljedica potresa, nismo u mogućnosti koristiti crkvu, to se organiziranje slavlja dodatno komplicira. Predviđamo da bi se prva pričest održala subotama u tri grupe u privremenoj crkvi u podrumu župne kuće.

Treba uzeti u obzir i činjenicu da župna kateheza pripreme za sakramenat euharistije nije bila potpuna te će trebati još nekoliko sati vjeronauka.

Kako bi pronašli što bolje vrijeme i način organiziranja slavlja prve pričesti u ovom uvjetima molim Vas da sljedećom anketom u tome pomognete.

Ispunjenu anketu vratite na zupa.markusevec@zg-nadbiskupija.hr . Po analizi ankete sastat ćemo se kako bi dogovorili najoptimalniji oblik  i vrijeme slavlja.

Molim da ovaj anketni listić proslijediti i drugim roditeljima prvopričesnika.

Anketa-o-prvoj-pričesti

Župa sv. Šimuna i Jude Tadeja Zagreb-Markuševec