Stjepan Molnar: Zuzana i ja ne planiramo stati sa svojim zajedničkim sviranjem i koncertiranjem, ovo je tek početak

Donosimo novi intervju sa Stjepanom Molnarom, povodom održanog koncerta održanog  u subotu, 28 srpnja u crkvi bezgrešnog Srca Marijina na Jordanovcu.

 

1.Što se promijenilo u tvom životu od zadnjeg intervjua koji smo radili prije pet godina?

– Ono što se konkretno promijenilo jest da sam prije godinu dana diplomirao orgulje, a trenutno sam na magisteriju orgulja, dok sam ove godine u isto vrijeme upisao i studij crkvene glazbe.

Ali ono što se promijenilo, ili ono što me mijenja, ono možda bitnije, teško je sažeti nakon pet godina intenzivnog studija glazbe, života u drugoj državi, upoznavanja novih ljudi i novih kultura. Možda ne bih govorio i promjeni, nego o produbljivanju toga istoga, u raznim smjerovima i raznim razinama, ali polazna točka ostala je ista.

2. U subotu, 28 srpnja u crkvi bezgrešnog Srca Marijina na Jordanovcu, održao se tvoj koncert, reci nam nešto o njemu, kako si zadovoljan?

 

– To je bio koncert održan u suradnji s mojom djevojkom Zuzanom Gulovom, koje studira blokflautu od ove godine također u Grazu. Ideja koncerta je bila kao svojevrsna vježba za nas, odsvirati pred publikom ono čime se trenutno bavimo, ali pokušali smo stvoriti cjeloviti program koji bi bio pristupačan publici. Koncert je bio pretežito ispunjen baroknim programom, ali također osvježen modernim kompozicijama. 

Oboje smo zadovoljni koncertom i iznenađeni brojnom publikom.

 

3. I za kraj, kakvi su tvoji budući planovi?

 

– Trenutno mi je u planu nastaviti sa svojim školovanjem, sve ostalo ostaje otvoreno. Također se pripremam za internacionalo natjecanje iz orgulja, sve u principu ide svojim tokom. Zuzana i ja ne planiramo stati sa svojim zajedničkim sviranjem i koncertiranjem, ovo je tek početak.

Josip Zdešić

 

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!