Obiteljska ljetna škola 2021.

Već dugi niz godina, održava se Obiteljska ljetna škola Za bračne parove i njihovu djecu, i malu i veliku, na razini  cijele Hrvatske. .
Roditelji i njihova manja djeca imala su  predavanja i  radionice na Jordanovcu, u organizaciji Isusovaca. Nažalost, to se unazad dvije godine izmijenilo. Za njihovu veću djecu, organizira se u Markuševcu, u zajednici  Maloj obitelji  BSM. Ove godine je tema OLJŠ za mlade bila  “I stvori Bog tebe… i vidje da je dobro!”
Škola je započela u četvrtak, 26. kolovoza i završila u nedjelju 29. kolovoza 2021. Okupila se manja skupina mladih osmaša, srednjoškolaca, studenata i radničke mladeži.

Odakle? Slavonija, Split, Zadar, otok Ugljan i okolica Zagreba. Markuševec? Samo jedan hrabar osmaš! Završetak je bio je i ove godine, kao i  već dulji niz godina, u  našoj župnoj crkvi  sv. Šimuna i Jude Tadeja  sa sv. misom u 11 sati.,
Ove godine mladima su se pridružili na euharistiji neki njihovi roditelji. Našli su vremena zahvaliti dobrome Bogu za ono što im je darivao do sada. Našli su i vremena jedni za druge. Mladi su na svoj mladenački način svjedočili vjeru, animirali  su euharistijsko slavlje pjesmom i čitanjem.

Sv. misu slavio je domaći župnik, vlč. Josip Đurbek. Župnik je na kraju mise mladima zahvalio za čupanje i “krađu korova” kako reče jedna bakica, konkretnu akciju uoči proslave Gospe Anđelske. Naime, mladi su to učinili u subotu popodne, nakon ručka. Njih desetak, kratko, ali zdušno.  Zahvalio se, što se nisu sramili fizički raditi i tako dati primjer mještanima kako se nešto malo, a opet puno, može učiniti za konkretnu župnu zajednicu.

s. Marija Žganjer

 

12 stavke