Prva pričest 2019.

Na četvrtu uskrsnu nedjelju – Nedjelju dobroga pastira, 12. svibnja 2019. 77-edmero prvopričesnika pristupilo je stolu Gospodnjem.

U prigodnoj homiliji župnik Josip Đurbek osvrnuo se na reljef koji se nalazi na propovjedaonici, a koji prikazuje ovce u toru i Dobroga pastira. Župnik je posebno ukazao na jedan detalj: ovcu koja pokušava preskočiti ogradu. To je česta slika našega života. I mi često preskačemo  ogradu Božjeg i crkvenog nauka, narodnih običaja, trčimo za izazovima ovoga svijeta, a  to vrlo često dovodi do odvajanja i bijega od Boga i Crkve, od svoje župne, od obiteljske zajednice. A izvan te naše zajednice, odnosno u svijetu, čekaju nas razni „učitelji i proroci“, koji nam žele „prodati“ svoj nauk i svoju ideologiju. A jedina prava istina jest ona,  tisuće godina stara, koju nam je prenijela živa Božja Riječ, jedini Dobri pastir i Učitelj, Isus Krist. Pa ako i netko zaluta, Dobri pastir ga želi vratiti natrag…

Na koncu župnik Josip zahvalio je prvopričesnicima na njihovom aktivnom sudjelovanju na župnom vjeronauku, te njihovim roditeljima na dobroj suradnji. Zahvalio je svima koji su sudjelovali u bližoj pripravi za ovaj svečani dan, a prvopričesnici su dvjema prigodnim pjesmama zahvalili dobrom Bogu, roditeljima, krsnim kumovima, župniku i svoj župnoj zajednici.

Josip Zdešić

8 stavke

Župa sv. Šimuna i Jude Tadeja Zagreb-Markuševec