Promocija Monografije Hrvatskog kulturno umjetničkog društva „Prigorec“ – Markuševec

IMG_8456U sobotu 25. 4.2015. u 19:30 sati u  dvorani Hrvatskog doma u Markuševcu održana je promocija Monografije Hrvatskog kulturno umjetničkog društva „Prigorec“ – Markuševec,  autorice Dragice Šuvak (Jordanić ). Promocija je započela državnom himnom, potom je pjevački zbor izveo hmnu HKD-a Prigorec. U svom pozdravnom govoru Krunoslav Patalen, predsjednik HKD-a pozdravio je predstavnike mjesnih i gradskih vlasti i sve nazočne. Zahvalio je svima koji su sudijelovali u stvaranju monografije. Među ostalim još je istaknuo:

„Imamo monografiju koja će doprinjeti da se protekle godine ne zaborave i koja će novim generacijama  omogućiti da je nadopune novim podacima, nadamo se več tijekom proslave stogodišnjice Prigorca“

Nakon toga pročitana je recenzija dr. sc. Naile Ceribašić sa Instituta za etnologiju i folkloristiku u Zagrebu. Potom nas je pojedinim poglavljima monografije provela Nerina Eckhel, stručna suradnica na mobografiji.

Popraćena gromoglasnim aplauzom, nazočnima se obratila autorica monografije. U svome nadahnutom govoru opisala je kako je nastala monografija. (možete pročitati u intervju koji se nalazi na web-stranici župe ). Na kraju, autorica je  zahvalila sugovornicima i svima koji su sudjelovali u  stvaranju monografije, a posebno svojoj obitelj.

Usljedio je kratak program u kojem je izveden splet prigorskih plesova.

J.Z

AUDIO ZAPISI:

 

Foto galerija:

14 stavke