Blagoslov obitelji u posebnim okolnostima izazvanih pandemijom

Iz Pisma kardinala Josipa Bozanića nadbiskupijskoj obitelji Crkve zagrebačke o odredbama, mjerama i preporukama za Božić i božićne blagdane

4. Prema dogovoru s arhiđakonima i dekanima blagoslov obitelji zbog posebnih okolnosti izazvanih pandemijom treba organizirati izvan uobičajenih vremenskih okvira, eventualno u prvim mjesecima godine 2021. Kod blagoslova obitelji posebnu pozornost valja obratiti na pravodobno informiranje vjernika te prilagodbu njihovim životnim prilikama i uvjetima, uzimajući u obzir specifičnost svake pojedinačne situacije.

Pandemija bolesti Covid-19 i njezine posljedice pozivaju nas na oprez i razboritost te brigu za zdravlje i svećenika i vjernika, a posebno onih najugroženijih. Stoga, vodite računa o pozivu vjernika, dogovoru s njima u vezi pohoda te okolnostima i načinu kako se blagoslov odvija, poštujući u svakoj prigodi propisane epidemiološke mjere i upute. Nastojte da u pohodu obiteljima na prvome mjestu bude molitva, koja svojom snagom nadilazi svako ograničenje i poteškoću.

U skladu sa Kardinalovim pismom i preporukama, ovogodišnji blagoslov obitelji u Markuševcu predviđen je na sljedeći način:

  1. Zbog okolnosti izazvanih pandemijom blagoslov obitelji će se protegnuti na prve mjesece 2021. g.
  2. Pohod Vašim obiteljima obavit će sam župnik
  3. Raspored blagoslova bit će objavljen u nedjeljnim oglasima i na internetu za slijedeći tjedan
  4. Molim da stolić sa raspelom i blagoslovljenom vodom pripremite u predvorju kuće ili pred kućom
  5. Ako želite susret u neko drugo vrijeme obavijestite župnika
  6. Ako iz bilo kojih razloga smatrate da susret nije moguć, obavijestite župnika

Josip Đurbek, župnik

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!