Obiteljska ljetna škola u Markuševcu

Već 46 godina održava se za bračne parove i njihovu djecu – i malu i veliku Obiteljska ljetna škola na razini cijele Hrvatske.

Roditelji i njihova manja djeca imaju predavanja i radionice na Jordanovcu  u organizaciji Isusovaca dok njihova veća djeca borave u Markuševcu  u zajednici Male obitelji BSM.

Ove godine je tema bila “Vrijeme za obitelj”.

Škola je započela u četvrtak, 24. kolovoza 2017. i završila 27. kolovoza 2017.

Njen završetak za mlade bio je i ove godine, kao i već dulji niz godina, u našoj župnoj crkvi sv. Šimuna i Jude Tadeja sa sv. misom u 11 sati.

 

Mladima su se pridružili na euharistiji njihovi roditelji. Našli su vremena zahvaliti dobrome Bogu za ono što im je darivao do sada. Našli su vremena i jedni za druge.

Mladi su na svoj mladenački način svjedočili vjeru – animirali su euharistijsko slavlje pjesmom i čitanjem. Sv. misu slavio je p. Mate Samardžić , isusovac sa Jordanovca, koji je u propovijedi istaknuo da je svaki od nas Crkva te da je pozvan aktivno se zauzimati za dobro svoje Crkve koja je prije svega djelo Božje.

Župnik ih je na kraju mise zahvalio mladima i pozvao ih da se, kad su već stalno „on line“, u novim medijima zauzmu za obranu Crkve i svojih pastira.

Dao dobri Bog da među njima bude hrabrih!

 

s. Marija Žganjer