Kardinalovo pismo povodom dolaska tijela sv. Leopolda Bogdana Mandića u Zagreb

leopold mandic

Zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić uputio je 30. ožujka 2016. godine pismo svećenicima, redovnicama i redovnicima povodom dolaska tijela sv. Leopolda Bogdana Mandića u Zagreb.

Draga braćo svećenici, redovnici i redovnice, braćo i sestre,
radujem se što vas ovim dopisom mogu obavijestiti da će tijelo, nama dragoga hrvatskog sveca, svetog Leopolda Bogdana Mandića, kojega je papa Franjo – zajedno sa svetim o. Pijom iz Pietrelcine – želio imati kao svjedoka Izvanrednoga jubileja milosrđa, doći k nama u Zagreb. Njegov život i svjedočanstvo važni su za življenje otajstva Božjega milosrđa, kako za nas svećenike, tako i za svakog vjernika.

Za svećenike posebno je važna njegova služba ispovjednika, po kojoj nam je znak i zagovornik u našem služenju Božjoj ljubavi koja oprašta i spašava. On je za svakog vjernika očitovanje Oca koji izlazi ususret, koji se raduje i oprašta raskajanim grješnicima (usp. Lice milosrđa, 17).

Razlozi da se kao vjernici okupimo na molitvu i slavlje uistinu su brojni. Posebno nas pak veseli što je jedan ponizni redovnik, kapucin, sin hrvatskoga naroda, istaknuti znak za cijelu Crkvu koja živi milost Jubileja. Pohod crkvi u kojoj je izloženo tijelo svetog Leopolda Bogdana Mandića povezan je s dobivanjem jubilejskog oprosta uz uobičajene molitve.

Stoga pozivam sve svećenike, redovnike, redovnice, bogoslove, sjemeništarce, redovničke kandidate i kandidatice, članove udruga i pokreta, sve vjernike, naročito vjernike grada Zagreba, da sudjeluju u tome radosnom susretu sa svetošću koja i danas snažno zrači Božjim milosrđem. Pozivam prečasne dekane da se pobrinu za organizaciju hodočašća u svom dekanatu.

Prema donjem rasporedu vidljivo je da ima više prigoda za molitvu, za zajednički i osobni susret u molitvi, a osobito je važno da se okupimo u zajedničkome slavlju u četvrtak, 14. travnja, u 19 sati u našoj prvostolnici. U duhu susreta sa svecem koji je bio revan ispovjednik, napominjem da će u crkvi, u kojoj će biti izloženo njegovo tijelo, biti i trajna prigoda za svetu ispovijed, kako bi se vjernici mogli susresti s Božjim milosrđem u sakramentu pomirenja.

Više

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!