AUKSILIJAR U ŽUPI sv.apostola ŠIMUNA I JUDE TADEJA-MARKUŠEVEC

Kraljica nove evangelizacije Europe je hodočasteći kroz europske gradove stigla i do Hrvatske!Pred ovom hodočasničkom slikom,tisuće ljudi su već molili za svoje obitelji,svoju domovinu. I mi smo iskusili tu milost!

Nastavljajući svoj put po Hrvatskoj,Auksilijar se zaustavio u našoj župi i našoj Šenštatskoj obitelji-Markuševec,10.siječnja 2016.godine!

Bio je  to blagoslovljen susret okrunjene Kraljice MTD,sa nama Njezinim štovateljima! Odaziv nije bio jako velik, jer je dio članova bio na duhovnim vježbama u svetištu MTD u M.Subotici.

Susret smo započeli u dvorani slavljem saveza,a onda smo u  dogovoru sa našim župnikom,vlč.Josipom Đurbekom,i u crkvi izložili Auksilijar i nastavili molitveni hod.Marijin pohod je izazvao milosno promišljanje o ovom putujućem svetištu,kroz kojeg  se mogao osjetiti blagotvorni utjecaj Marije-odgojiteljice! Marija pokreće Duha svetoga da djeluje u našoj  nutrini!

Na taj način puno toga postaje moguće za mene kroz moje svakodnevne obveze i dužnosti! Tada mogu autentično svjedočiti svoju vjeru,naprosto živjeti ispunjeno,ne  zato što moram,nego ,zato što želim-iz ljubavi!

Baš kao i Marija!Biti potpuno kršćanin,Kristov! Mislim da smo svi ove nedjelje u našoj župi promišljali o ovome,pred milosnom slikom MTD.Svi smo osjećali duboku povezanost i snagu zajedničke molitve  sa svima onima koji su doživjeli pohod Auksilijara,nošen milostima Kraljice –evngelizacije Europe!

Voditelji ŠO Markuševec(bračni par Pilić) su kroz animaciju i molitvu uveli prisutne u trenutke osobnog i zajedničkog susreta ,kada smo svi zastali na trenutak i predali Nebeskoj Majci sve naše potrebe,moleći za župu,našeg župnika Josipa,sve one koji su se na bilo koji način preporučili u naše molitve.

Inače,Auksilijar ili putujuće svetište MTD je svoje djelovanje započeo u Brazilu 1950 g.kada je Joao Luiz Pozobon započeo ljudima donositi Gospu hodočasnicu.Težila je 12 kg i Pozoban ju  je nosio  na leđima kroz 30 g. Posjetio je tisuće obitelji,bolnica ,škola,zatvora.Majka Božja je tada,baš kao i sada mnogima donijela utjehu,snagu i blagoslov.

2012 g.povodom Europskog hodočašća ,ŠO je okrunila MTD u toj slici u Šenštatu,za Kraljicu nove evangelizacije Europe.

Bogu hvala na ovoj milosti!

                                                                 Ljuba i Josip Pavković


Do NOT follow this link or you will be banned from the site!