Auksilijar

 Hodočasničko svetište Majke Triput Divne, Kraljice i Pobjednice Schoenstattske koje nazivamo i Putujućim svetištem ili Auksilijarom ( od latinskog: auxilium-pomoć- Pomoćnica) svoje ishodište ima u Brazilu, točnije u mjestu Santa Maria, odakle je đakon Joao Luiz Pozzobon prije 65 godina započeo ljudima donositi Gospu Hodočasnicu, noseći na svojim leđima kroz trideset godina to prijenosno svetište (Pra-Hodočasnicu, Mae Peregrinu) teško 12 kilograma.

Replika ovog Putujućeg svetišta Gospe Hodočasnice ili Auksilijar za Europu na svojem evangelizatorskom pohodu europskim zemljama došao je u našu domovinu u kolovozu 2015. te nakon mnogih posjeta župama diljem Hrvatske stiže u jednodnevni posjet i u našu župu, u Markuševec, 10. siječnja, u nedjelju, gdje će biti prihvaćen od župske Schoenstattske obitelji na njihovu redovnom mjesečnom susretu u dvorani u 16.30, a potom prenesen u crkvu sv. Šimuna i Jude Tadeja u 17.30 sati gdje će također biti, uz dostojnu pobožnost, počašćen i prisutan na misnom slavlju u 18.30 sati.

Tako Majka Božja u Auksilijaru, okrunjena za Kraljicu nove evangelizacije Europe 8. rujna 2012., i sada prolazi našim vremenima ljude privodeći svome Sinu, Gospodinu našem Isusu Krstu.

Ovaj Auksilijar s likom Hodočasničke Gospe, nakon pohoda našoj župnoj zajednici nastavlja svoj hod Hrvatskom, a onda i u druge zemlje Europe, čineći naša vremena za Krista spremnima.

Svi župljani župe svetog Šimuna i Jude Tadeja s radošću su pozvani u nedjelju na susret s Auksilijarom,  našom dragom nebeskom Majkom i velikom Pomoćnicom, na osobnu i zajedničku molitvu pred njezinim milosnim likom.

Dobrodošli!

                                                                                      Lidija Molnar

 

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!