PROSLAVLJEN BLAGDAN SV. ŠIMUNA I JUDE TADEJA

Četvrtak 28. X 2010. 

Za proslavu blagdana naših zaštitnika pripremali smo se devetnicom koju je završio otac dehonijanac, pučki misionar Marijan Krištof, koji nas je uveo u posvetu Presvetom Srcu Isusovomu.

Na blagdan ranu sv. Misu služio je domaći župnik. U 11 sati svećanu  koncelebriranu sv. Misu uz ljepi broj susjednih župnika iz dekanata predslavio je novi gvardijan otaca franjevaca Hercegovaca fra mr Draženko Tomić.Budući da je to dan župe djeca nemaju školu, pa su se u lijepom broju sabrali na Euharistiju. Fra Draženko ih je sve oduševio svojom propovijedi-pozivom na  vlastitu svetost. Divno je bilo čut i riječi pjesme „O Bože zar si pozvao mene“. Da i mene i tebe Gospodin zove.

Večernju sv. Misu predslavio je novi naš zagrebački pomočni biskup msgr. Mijo Gorski. Divno je vodio misno slavlje i zborio svima nama, pa su mu mlade djevojke u narodnoj nošnji radosno darovale uz prikladne riječi  buket crvenih ruža i narodnu markuševečku nošnju, koju su načinili mladi iz Bidrovačkog Hku društva „Zdenec“.

Iza misnog slavlja mladi tamburaši pod vodstvom profesora glazbe gospodina Danka Mazut priredili su biskupu i gostima i hodočanicima par ugodnih trenutaka uz pjesmu i svirku.

Neka blagoslov svetih Zaštitnika Sv. Šimuna i Jude Tadeja bdije nad svima nama koji ih zazivamo u pomoč.

59 stavke « od 2 »

 

Aurel